dimecres, 19 de juny del 2013

Feliç aniversari pirata!

No fa gaire va ser l'aniversari del meu menut i, com no podia ser d'una altra manera, les noemtoquislesagulles vàrem celebrar-ho juntes, fills inclosos.

És el primer any que li hem fet una festa infantil, i volia que fos especial per ell, així doncs varem decidir fer una festa pirata. Com que el clima no ens ha acompanyat gaire, vàrem haver de celebrar la festa a casa, tot i així els nens s'ho van passar pipa!
     
Com veureu amb un parell de detallets la festa va ser única.




Per a les begudes (aigua, sucs, cacao...) vàrem fer unes etiquetes pirates, que un cop impreses i retallades vàrem enganxar amb cola de barra.

Vàrem pintar cares i pedaços de pirata als plàtans, i els vàrem embolicar amb tovallons de paper de color negre.

Els brioixos o mitges nits (per als que un dia us passaré la recepta) eren de pernil dolç i formatge i de crema de cacau i avellanes. Les banderes pirata que porten es poden fer imprimint-les i enganxant-les a un escuradents o simplement comprant-les a llocs d'articles de festa (com vaig fer jo, venien amb les càpsules pirata que vaig fer servir per les magdalenes del tresor).

El pastís és senzillament un pa de pessic ben normal, amb la diferència que la massa la vaig dividir en 6, els sis colors de l'arc de Sant Martí, l'única dificultat que hi ha és que en el moment d'abocar la massa al motllo ho farem de la següent manera: primer aboquem un sol color al centre del motllo, un cop acabat aquest, abocarem el següent just al centre del color anterior, i així sucessivament fins a haver posat tota la massa al motllo. I s'enforna normalment. Pel tema de tenyir la massa us recomano que feu servir colorant alimentari en gel o pasta.

Si voleu que sigui un pastís de zebra, només cal que dividiu la massa en dos i a una de les meitats li afegiu cacau, però aquesta vegada al abocar la massa al motllo anem alternant el blanc i el negre.

Un cop enfornat i fred posem la cobertura de xocolata al pastís i decorem amb "Kit Kat" a tot volt. A més a més jo vaig agafar una mica d fondant blanc per fer la calavera i els ossos.





I com no podia faltar en una festa pirata, també hi havia un tresor, amb pistoles d'aigua (que no vàrem poder fer servir) i bossetes de regal amb magdalenes i monedes d'or.

     Ens ho vàrem passar superbé.

     Felicitats bitxo!

     Àngela


1 comentari:

  1. Àngela el treball i el merit és tot teu i va quedar genial ... nosaltres només et vam donar suport moral ; )

    ResponElimina